[CA] WEC

Què és la WEC?

The Week of Engineering Competition (WEC) és una setmana dedicada als estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya. Durant l’esdeveniment, es celebren diverses competicions i activitats on els participants  posen a prova i desenvolupen els seus coneixements tècnics i habilitats personals per resoldre els reptes plantejats.

A més, la WEC suposa un punt de trobada entre empreses i estudiants. Al llarg d’aquesta setmana, les empreses poden veure en acció els participants durant les activitats i avaluar les seves habilitats, mentre que els estudiants tenen la oportunitat d’apropar-se al món laboral i contactar amb empreses del seu sector.

Els estudiants també es posaran en contacte amb institucions europees que uneixen les ments d’enginyeria més prestigioses d’empreses multinacionals europees.

Hi haurà Trainings, realitzats per estudiants de dues organitzacions diferents. Una trainer de AECS (Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut) ens ensenyés com gestionar l’ansietat i dues trainers de BEST ens parlessin de tècniques per millorar les nostres softskills de parlar en públic.

El cap de setmana de la WEC es realitza una competició d’enginyeria (Engineering Competition). Un cap de setmana ple de reptes on els participants treballaran en equips de quatre persones. Constarà de dues modalitats Team Design i Case Study.

Tot l’esdeveniment està organitzat per estudiants de la UPC membres de l’organització BEST (Board of European Students of Technology).

Modalitats de competició

Case Study

Al Case Study els participants han de treballar en equip utilitzant les seves habilitats analítiques, tècniques, socials i comunicatives amb la finalitat de resoldre un problema plantejat similar al que es pot trobar un enginyer durant la seva activitat professional.

En acabar, cada equip ha de presentar la solució i convèncer al tribunal de que la seva proposta és la més beneficiosa. La Semifinal té una duració de 6 hores i, la Final, de 8 hores

Si creus que les teves idees són innovadores, si tens ganes de posar a prova el teu enginy, creativitat i lògica... El Case Study és la teva prova!

Team Design

Al Team Design es posen a prova les habilitats dels participants a l'hora de dissenyar, construir i montar un dispositiu que doni solució a un problema d'enginyeria amb un temps i materials limitats. La creativitat també és molt valorada!

El prototip es presenta davant d'un jurat un cop finalitzada la prova. Té una durada de 12 hores.

Si el que t’atrau és construir i muntar artilugis, t’emociona el repte de dissenyar les teves idees i fer-les realitat mentre t’embrutes les mans, t’encantarà formar part del Team Design!