WEC20

FAQ

Què s’obté participant a la WEC?

És l’oportunitat per sortir de les aules i posar a prova el teu enginy. Cada activitat ofereix unes possibilitats d’aprenentatge i posada a prova úniques. A través de les proves treballaràs les teves habilitats personals i descobriràs els teus punts forts i febles, a la vegada que apliques i millores els teus coneixements tècnics.

També tindràs contacte directe amb professionals de les millors multinacionals, podràs conèixer com treballen en les últimes tecnologies i demostrar les teves capacitats als captadors de talent directament.   

Finalment, cal afegir que tots els participants de EBEC reben un obsequi i tenen totes les despeses cobertes. A més, els guanyadors de la fase local rebran premis i el privilegi d’anar a la fase nacional amb totes les despeses a càrrec de BEST; viatge, allotjament i alimentació.

L’equip guanyador de l’Engineering Challenge de Schaeffler també rebrà unes càmeres esportives com a premi.

Quant duren les activitats?

Depèn de la prova en la que participis. Les dues proves EBEC (Case Study i Team Design) i l’Engineering Challenge tenen una durada d’unes 6-8h, els Workshops i Trainings duren unes 2-3h.

Que és la Closing Ceremony?

Durant la Closing Ceremony anunciarem els guanyadors de les proves de la EBEC que passaran a la fase nacional de la Competició i es farà l’entrega de premis corresponent.

També podràs fer networking amb els representants de les empreses participants a la competició i amb els participants de totes les activitats de la setmana. A més rebràs el teu diploma de participació amb el nombre d’hores totals per obtenir els crèdits i tot això acompanyat de tant càtering com begudes!  

L’assistència a la cerimònia de clausura és obligatòria per obtenir el certificat d’assistència si la falta no és justificable.

He de formar un equip per poder participar?

No, només has de completar la teva inscripció i adjuntar el teu currículum. Els equips de la competició d’enginyeria els formarem des de BEST per garantitzar l’equilibri i la col·laboració entre diferents disciplines.

Hi haurà descansos durant la competició d’enginyeria o seran totes les hores consecutives?

Els descansos es faran cada dues hores i s’hi servirà cafè, menjar i altres begudes.

És necessari dominar l’anglès?

Les dues proves de la competició d’enginyeria seran íntegrament en anglès, de manera que és necessari poder-se comunicar amb fluïdesa en aquest idioma.

He de pagar per participar?

No, la WEC és gratuïta per a tots els participants. Desde BEST-UPC et proporcionarem tot el material necessari i els àpats durant les diferents activitats de la setmana.

Puc participar si sóc de primer curs?

Sí, la WEC és una setmana dedicada a TOTS els estudiants de la UPC i per tant també volem que en formis part.

Puc participar a la WEC tot i que ja no sigui estudiant de la UPC, si he acabat els estudis o sóc d’una altra universitat?

Per a participar a la Competició d’enginyeria cal ser un estudiant en actiu de la UPC. La resta de proves estan obertes a tots els estudiants.

Puc apuntar-me a més d’una activitat, i ser escollit a més d’una?

Sí, et pots apuntar a tot el que vulguis i si les proves no es realitzen en paral·lel, en pots ser escollit a més d’una.

És obligatori pujar el meu currículum per inscriure’m?

Si, cada any treballem per fer arribar la WEC a més estudiants, però degut a que les places per a les activitats són limitades, els participants tant de la Competició d’enginyeria com de la resta d’activitats es seleccionaran en funció del seu currículum.

Si no tens el teu CV al formulari d’inscripció trobaràs tota una sèrie de links amb informació i plantilles per fer-te la feina fàcil i estrenar currículum.

Podré reconèixer crèdits ECTS per haver participat?

Per participar a la WEC rebràs un diploma acreditatiu i se’t reconeixeran crèdits ECTS en funció del nombre d’hores que hagis participat. Les hores s’acumulen al llarg de les diferents edicions de la WEC i de la duració de les diferents activitats, de forma que 30h acumulades equivalen a un crèdit.

Si he de faltar a classe o a laboratori, puc obtenir un justificant?

Sí, per qualsevol classe o laboratori que t’hagis perdut per participar a la WEC, BEST et farà un justificant per a què no tinguis cap problema.