FAQ

FAQ

Podré reconèixer crèdits ECTS per haver participat?

Per participar a la WEC rebràs un diploma acreditatiu i se’t reconeixeran crèdits ECTS en funció del nombre d’hores que hagis participat. Les hores s’acumulen al llarg de les diferents edicions i de les diferents proves, de forma que 30h acumulades equivalen a un crèdit.

He de pagar per participar?

No, BEST-UPC s’encarrega de les despeses de la competició, proporcionant tot el material necessari i també els àpats en cas de participar en una ronda que duri tot el dia.

Què s’obté participant?

És l’oportunitat per sortir de les aules i posar a prova el teu enginy. Cada activitat ofereix unes possibilitats d’aprenentatge i posada a prova úniques. A través de les proves treballaràs les teves habilitats personals i descobriràs els teus punts forts i febles, a la vegada que apliques i millores els teus coneixements tècnics.

D’altra banda, cal destacar el contacte directe que s’obtindrà amb professionals de grans empreses de renom i l’experiència de conèixer com treballen aquestes, així com l’oportunitat de demostrar les teves capacitats directament.   

Finalment, cal afegir que tots els participants de EBEC reben un obsequi i tenen totes les despeses cobertes, i a més els guanyadors de la fase rebran premis i  sobretot el privilegi d’anar a la fase nacional a representar a Catalunya, amb totes les despeses a càrrec de BEST; viatge, allotjament i alimentació.

Els equips guanyadors de l’Engineering Challenge per Schaeffler també rebran premis.

He de formar un equip per poder participar?

No, només has d’omplir el formulari en aquesta mateixa web i enviar-nos el teu currículum. Els equips de EBEC es realitzen des de BEST per garantitzar que són homogenis i interdisciplinaris

Puc participar si sóc de primer curs?

Sí, no és requisit estar cursant els últims anys d’estudis per poder participar.

És necessari dominar l’anglès?

Les dues proves corresponents a EBEC seran íntegrament en anglès, de manera que és necessari poder-se comunicar amb fluïdesa en aquest idioma.

Puc participar tot i que ja no sigui UPC, degut a que he acabat els estudis o sóc d’una altra universitat?

Per a les proves corresponents a EBEC, només poden participar estudiants en actiu de la UPC.

Si he de faltar a classe o a laboratori, puc obtenir un justificant?

Sí, per qualsevol classe que t’hagis perdut per participar a la WEC, BEST et farà un justificant per a què no tinguis cap problema. 

Hi haurà descansos o seran totes les hores consecutives?

Els descansos es faran cada dues hores, durant els quals es servirà cafè i altres begudes, així com també un petit aperitiu.

Puc apuntar-me a més d’una prova, i ésser escollit en més d’una?

Sí, realment et pots apuntar a tot el que vulguis, i si les proves no es realitzen en paral·lel, en pots ser escollit a més d’una.

Hi hauré de ser tot el dia?

Depèn de la prova en la que participis. Les dues proves EBEC (Case Study i Team Design) tenen una durada major, la resta de proves s’aproximen a una durada d’unes 2-3h.

Què guanyo venint a la Closing Session?

Primer de tot, perquè anunciarem els guanyadors de les proves de la EBEC i es farà l’entrega de premis corresponent. A més, hi seran presents els representants de les empreses participants per tal de tenir contacte de primera mà amb els estudiants. I perquè no, rebreu el vostre diploma de participació i gaudireu gratuïtament tant de càtering com de refrigeri! D'altra banda, l'assistència és obligatòria per obtenir el certificat d'assistència si la falta no és justificada. 

 Ja m’he inscrit, però vull canviar la inscripció (per exemple, apuntar-me a més activitats). Com ho puc fer?

Si ja t’has inscrit no pots tornar a inscriure’t amb el mateix correu. Envia un missatge a laura.cifuentes@bestbarcelona.org especificant els canvis que vulguis fer i nosaltres t’ho canviarem. No obstant això, no es poden demanar canvis passada la data límit d’inscripció.