EBEC

EBEC

EBEC (European BEST Engineering Competition) és la major competició d'enginyeria creada per estudiants a nivell europeu. Els equips participants s’enfronten a diferents reptes durant tres fases de competició. Les tres fases en les que es divideix EBEC són local, nacional i la ronda final. Per accedir a la següent, els equips han de presentar la solució més eficient, creativa i exitosa de la seva fase.

Durant la WEC, els estudiants de la UPC tenen l’oportunitat d’enfrontar-se entre ells en equips de 4 per tal d’aconseguir ser els representants de Catalunya a la fase nacional i, en cas de guanyar, competir a la final europea.

A l’equip guanyador de la Final Europea li és concedit el títol de “BEST Engineers of Europe”.

Equips i participants

La competició EBEC té dues modalitats de participació: el Team Design i el Case Study.

L’únic requisit per a participar és ser estudiant a la UPC. Poden participar alumnes de qualsevol curs o titulació.

El Case Study consta de la Fase Semifinal, dissenyada per CARNET (empresa iniciada per SEAT, Volkswagen Group Research i la UPC) on 19 equips de 4 estudiants competiran durant un dia, i la Fase Final, amb només els 6 equips guanyadors.

Al Team Design hi participaran 6 equips de 4 estudiants durant un cap de setmana.

Donat el gran nombre d’inscripcions en les edicions anteriors, aquest any per primer cop la EBEC Barcelona rebrà un centenar de participants. No perdis l’oportunitat de formar-ne part!

Horari

Modalitats de participació

Case Study

Al Case Study els participants han de treballar en equip utilitzant les seves habilitats analítiques, tècniques, socials i comunicatives amb la finalitat de resoldre un problema plantejat similar al que es pot trobar un enginyer durant la seva activitat professional. En acabar, cada equip ha de presentar la solució i convèncer al tribunal de que la seva proposta és la més beneficiosa. La Semifinal té una duració de 6 hores i, la Final, de 8 hores

Si creus que les teves idees són innovadores, si tens ganes de posar a prova el teu enginy, creativitat i lògica... El Case Study és la teva prova!

Team Design

Al Team Design es posen a prova les habilitats dels participants a l'hora de dissenyar, construir i montar un dispositiu que doni solució a un problema d'enginyeria amb un temps i materials limitats. La creativitat també és molt valorada! El prototip es presenta davant d'un jurat un cop finalitzada la prova. Té una durada de 12 hores.

Si el que t’atrau és construir i muntar artilugis, t’emociona el repte de dissenyar les teves idees i fer-les realitat mentre t’embrutes les mans, t’encantarà formar part del Team Design!

Altres edicions

Case Study

En la última edició de EBEC Spain, els participants van comptar amb 7h per tal de dissenyar una Smart Home. Disposaven dels plànols de la casa original i la seva localització, entre altres dades tècniques i s’havien de complir certs requeriments, deixant llibertat a cada equip per la resta de decisions.

 Team Design

A l'última edició de la WEC, els participants van dissenyar i construir un prototip de vehicle, capaç de portar a un dels membres de l’equip. El vehicle havia de complir certes condicions com comptar amb un sistema de frenada, ser propulsat sense contacte entre el terra i el conductor i comptar amb un sistema de canvi de direcció. En una lluita a contratemps, i amb el material disponible, les 8h de competició es van fer curtes pels participants que van arribar a solucions ben variades!