BPC

Info general

Lloc: ETSAB (UPC Barcelona Tech) Av. Diagonal, 649

Data: 10 abril 2019 de 9 a 16h

Inscriu-te fins: Dilluns 8 d’abril a les 23:59h

Places limitades

Totalment gratuït!

Per què el BPC?

Tot el que proposem a BEST ho fem perquè creiem que l’estudiantat té la suficient autonomia per prendre un rol principal i proposar noves formes de fer i projectar i desenvolupar les seves habilitats.

Per això, dins de la Setmana de Dia de l’ETSAB, una setmana cultural organitzada des de l’estudiantat, arriba la primera edició del Barcelona Projects Challenge (BPC). Una jornada on vosaltres també desafieu els vostres límits..

Un tema.

7 hores.

Un projecte.

Un objectiu, que es pugui arribar a construir.

 

T’hi apuntes?

 

Sobre el repte

Aquest any, com a primera edició, el repte s’ha coordinat amb la UPC.

El tema és: Arquitectura efímera.

El mateix dimecres 10 d’abril, a les 9h, es presentaran les especificacions concretes del repte a l’ETSAB i es donarà el tret de sortida al repte. Un cop a les aules, es tindrà temps fins les 16h per presentar una proposta. Tot seguit, un jurat avaluarà els projectes.

Es tindrà en compte la viabilitat econòmica per poder acabar construint el projecte guanyador.

Podeu realitzar les inscripcions en equips (de fins a 4 persones). Si no teniu equip, cap problema. Inscriviu-vos igualment i el mateix dia 10 tindreu equip.

No cal cap coneixement previ per participar. Només cal que siguis estudiant de la UPC al moment de fer el repte.

Un dels punts claus del repte és que no es dirà cap especificació fins que es presenti el mateix dia 10 d’abril. Així que porteu a l’ETSAB tot el material que creieu que pugueu necessitar!

 

Què t’aporta el BPC?

  • Treballar sobre un cas concret real des del moment de projectar-lo fins a la realització.
  • Reforç del treball en equip i coordinació entre diferents formes d’encarar un problema.
  • Afrontar els projectes no només des d’una qualitat estètica sinó també des d’una qualitat constructiva i viable.
  • Un espai de debat i pensament crític fet per i per a l’estudiantat.

 

D’on ve la idea del BPC?

El BPC s’inspira en un projecte organitzat per BEST Torino amb el nom de BAC (BEST Architecture Competition). Amb 10 anys d’història, s’ha posicionat com un dels reptes amb més participants de la universitat. En aquest temps han acabat construint una bona sèrie dels projectes guanyadors.

https://www.bestorino.com/bac/2018/

A Barcelona, organitzem la WEC, la setmana de l’enginyeria, des de fa més de 10 anys. Per seguir desenvolupant els estudiants de la nostre universitat ha sortit el BPC. Un repte que pretén obrir-se també a altres estudis de la Universitat Politècnica de Catalunya, a banda d’arquitectura.

 

Què és BEST?

La missió de BEST és desenvolupar els estudiants ajudant-los a aconseguir una mentalitat internacional i desenvolupar la seva capacitat de treballar en ambients culturalment diversos.

BEST Barcelona és un dels 97 grups locals de BEST (Board of European Students of Technology). Ambdós van ser creats l’any 1989, convertint així a la UPC en una de les universitats fundadores de BEST.