General

EBEC Challenge Spain

LA XI Fase Nacional de la European BEST Engineering Competition es va celebrar a Madrid fa poc menys d’un mes. La competició d’enginyeria més gran d’Europa a nivell universitari va tenir lloc entre els dies 20 i 23 d’abril a la Universitat de Mines i Energia de Madrid. L’edició d’enguany comptava amb la participació de UPC Barcelona, Madrid UPM, Madrid Carlos III i la Universitat de Valladolid, on els guanyadors de les rondes locals de les universitats participants participaven en dues modalitats ben distingides.

Cada universitat aportava 8 estudiants de diferents carreres dividits en dos equips, un participava en la modalitat de Case Study i l’altre en la de Team Design. Van haver-hi dos Case Studies, un sobre energies renovables i l’altre sobre vivendes de consum zero, l’objectiu era desenvolupar i donar una solució d’enginyeria als problemes que es plantejaven.

El Team Design estava més enfocat a la construcció d’un prototip durant tot el cap de setmana. Dintre d’unes especificacions, els equips havien de construir una màquina expenedora i classificar una sèrie d’objectes segons els criteris que ells consideressin rellevants. Durant tot el cap de setmana, els participants no només van tenir l’oportunitat de desenvolupar els seus projectes sinó també de visitar la ciutat de Madrid i de sortir de festa tots plegats.

Finalment, el dilluns 23 es va celebrar la Cerimònia de Clausura en el Rectorat de la Universitat Politècnica, on es va tancar l’edició d’enguany i es van anunciar els guanyadors de les respectives modalitats. En el Case Study va guanyar l’equip de la Universitat Carlos III i en el Team Design l’equip de Barcelona UPC.